سئو داخلی (on page) چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سئو on page چیست و چه کاربردهایی دارد؟

شاید شما هم اسم و کلمه سئو on-page به گوشتان خورده باشد. اما دقیقا نمی‌دانید منظور از این سبک و روش سئو دقیقا چیست، یا به کدام بخش از فرایند سئو اشاره می‌کند! به همین دلیل، دست به کار شدید و دارید یکی یکی سایت های مختلف را میگردید که بفهمید این سئو on page که دنبالش هستید دقیقا چیست.

به خوب سایتی مراجعه کردید! چون ما از سیر تا پیاز سئو on-page و هر آنچه که لازم است درباره آن بدانید را در این مقاله به شما توضیح خواهیم داد. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید.

تماس با شرکت دیجیتال مارکتینگ پرش، دریافت مشاوره رایگان کسب و کار

سئو on page (سئو آن پیج) چیست؟

سئو داخلی یا آن پیج on page، مجموعه‌ای از اقدامات و تکنیک‌هایی است که به طور مستقیم روی صفحات وبسایت شما انجام می‌شود تا به موتورهای جستجویی مانند گوگل کمک کند تا محتوای شما را بهتر درک کنند و در نتایج جستجو برای کلمات کلیدی مرتبط، رتبه بهتری به شما اختصاص دهند.

What is on-page SEO?

On-page SEO refers to the optimization techniques applied directly to the content and structure of a webpage to improve its search engine ranking. It involves various elements that make the page more understandable and relevant to search engines, ultimately leading to higher visibility in search results. 

سئو on page به زبان ساده

اگر بخواهیم سئو on page را به زبان ساده تر توضیح دهیم، باید بگوییم که این مفهوم به مجموعه‌ای از فرایندهایی اشاره می‌کند که شما مستقیما روی سایت خودتان اعمال می‌کنید تا رتبه‌ی آن کلمه کلیدی یا آن صفحه را بهتر کنید.

مثلا اگر تگ‌های عنوان صفحه‌ی یک محصول یا مقاله را روی سایتتان بهینه کنید، عملا دارید روی (on) آن صفحه (page) کار می‌کنید تا آن صفحه رتبه‌ی بهتری در گوگل به دست بیاورد. حالا شما بگید دیگه ساده‌تر از این چطوری سئوی آن پیج را توضیح بدهیم؟!

هدف از سئوی On Page چیست؟

همه‌ی این‌ها را گفتیم که بگوییم هدف اصلی سئو داخلی یا آن پیج، بهبود کیفیت و مرتبط بودن محتوای وبسایت با پرس‌و‌جوهای کاربران است. چون زمانی که موتورهای جستجو متوجه شوند محتوای شما به نیازهای کاربران پاسخ می‌دهد، احتمال اینکه صفحه شما را در نتایج جستجو بالاتر نشان دهند، افزایش می‌یابد. در نتیجه، ترافیک ارگانیک وبسایت شما بیشتر می‌شود و فرصت تبدیل بازدیدکنندگان را به مشتریان برای شما فراهم می‌کند.

هدف از سئوی On Page چیست؟

فرق سئو on page با سئو داخلی چیست؟

هر دو اصطلاح “سئو آن پیج” (On-Page SEO) و “سئو داخلی” (Internal SEO) به یک مفهوم اشاره دارند. یعنی هر دو برای توصیف فعالیت‌هایی که به طور مستقیم روی صفحات وبسایت شما انجام می‌شود تا به موتورهای جستجو کمک کنند محتوای شما را بهتر درک کنند، استفاده می‌شوند. پس عملا فرقی با هم ندارند.

مهمترین فاکتورهای سئو داخلی (On Page) کدام است؟

سئو آن پیج، همانطور که می‌دانید، بهینه‌سازی عناصری است که مستقیماً روی صفحات وبسایت شما قرار دارند و بر روی رتبه‌بندی سایت‌تان در نتایج جستجو تأثیرگذار است. این فاکتورها به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا محتوای شما را بهتر درک کنند و به کاربران مرتبط نمایش دهند.

در ادامه به برخی از مهم‌ترین فاکتورهای سئو آن پیج می‌پردازیم.

عامل توضیحات اهمیت
عنوان صفحه

(Title Tag)

اولین چیزی که در نتایج جستجو نمایش داده می‌شود. بسیار مهم
توضیحات متا

(Meta Description)

خلاصه‌ای کوتاه از محتوا که در زیر عنوان نمایش داده می‌شود. مهم
کلمات کلیدی

(Keywords)

کلماتی که کاربران برای پیدا کردن اطلاعات جستجو می‌کنند. بسیار مهم
ساختار URL آدرس صفحه که باید کوتاه، توصیفی و شامل کلمه کلیدی باشد. مهم
هدرها

(Headers)

ساختار محتوا را مشخص می‌کنند و به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا موضوع هر بخش را بهتر درک کنند. مهم
محتوای باکیفیت محتوای منحصر به فرد، مفید و مرتبط با نیازهای کاربران. بسیار مهم
تصاویر تصاویر با کیفیت و نامگذاری مناسب به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا محتوای صفحه را بهتر درک کنند. مهم
لینک‌های داخلی لینک‌هایی که به صفحات دیگر وبسایت شما اشاره می‌کنند. مهم
سرعت بارگذاری صفحه سرعت لود شدن صفحه بر روی تجربه کاربری و رتبه‌بندی تأثیرگذار است. بسیار مهم

1. عنوان صفحه (Title Tag)

عنوان صفحه یا تایتل تگ یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سئو داخلی است که به موتورهای جستجو و کاربران کمک می‌کند تا محتوای صفحه را به سرعت شناسایی کنند. یک عنوان خوب و بهینه، نرخ کلیک (CTR) را افزایش می‌دهد و در نتیجه، ترافیک ارگانیک سایت را بالا می‌برد.

برای نوشتن یک تگ عنوان درست برای سایتتان، سعی کنید:

  • عنوان صفحه را در حدود 50 تا 60 کاراکتر نگه دارید.
  • کلمه کلیدی اصلی را در ابتدای عنوان قرار دهید.
  • از عناوین کوتاه و جذاب استفاده کنید.
  • از تکرار عناوین در صفحات مختلف سایت خودداری کنید.

1. عنوان صفحه (Title Tag)

2. توضیحات متا (Meta Description)

توضیحات متا یا متا دیسکریپشن، یک تگ HTML است که خلاصه‌ای کوتاه و جذاب از محتوای یک صفحه وب را به مخاطب ارائه می‌دهد. یعنی همان چیزی که در نتایج موتورهای جستجو (SERPs) زیر عنوان صفحه نمایش داده می‌شود و نقش مهمی در جذب کاربران به سمت وبسایت شما دارد.

اگر می‌خواهید توضیحات متای سایتتان را بنویسید، سعی کنید اصول زیر را در آن رعایت کنید:

  • گوگل حدود 160 کاراکتر از توضیحات متا را به مخاطبانش نمایش می‌دهد؛ پس سعی کنید توضیحات خود را در این محدوده قرار دهید.
  • کلمه کلیدی اصلی صفحه باید در توضیحات متا قرار بگیرد.
  • توضیحات متا باید به اندازه‌ای جذاب باشد که کاربران را به کلیک روی لینک شما تشویق کند.
  • برای هر صفحه از سایت خود، توضیحات متای منحصر به فرد و مرتبط با محتوای آن صفحه بنویسید.

بیشتر بخوانید: سفارش خدمات سئو سایت

3. کلمات کلیدی (Keywords)

کلمات کلیدی، قلب تپنده‌ی سئو هستند. این کلمات، عبارات یا اصطلاحاتی هستند که کاربران برای پیدا کردن اطلاعات مورد نظر خود در موتورهای جستجو مانند گوگل استفاده می‌کنند. با استفاده صحیح از کلمات کلیدی، می‌توانید به موتورهای جستجو کمک کنید تا محتوای شما را بهتر درک کنند، آن را به کاربران مرتبط نمایش دهند و در مجموع، سئو on page خود را ارتقا دهید.

3. کلمات کلیدی (Keywords)

اگر نمی‌دانید چطور باید کلمات کلیدی سایتتان را پیدا کنید، به شما توصیه می‌کنیم که نگاهی به مقاله “تحقیق کلمات کلیدی” ما بی‌اندازید یا برای کسب اطلاعات بیشتر، با کارشناسان ما به شماره 03157776441 تماس بگیرید.

4. ساختار URL

URL یا همان آدرس اینترنتی صفحات وبسایت شما، نقش بسیار مهمی در سئو و تجربه کاربری دارد. چون یک ساختار URL خوب، نه تنها به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا محتوای صفحات شما را بهتر درک کنند، بلکه برای کاربران نیز قابل فهم و خواناتر است.

البته متاسفانه URLهای فارسی در گوگل به هم ریخته و طولانی‌تر از آنچه که باید نمایش داده می‌شوند. در نتیجه، بهتر است از URLهای انگلیسی برای این کار استفاده کنید و نکات زیر را هم در نظر بگیرید.

  • URL باید کوتاه و مختصر باشد.
  • بهتر است URLی برای صفحه بگذارید که محتوای صفحه را توصیف کند.
  • از کاراکترهای خاص و علائم نگارشی (مثل ! @ # $ %) استفاده نکنید.
  • URL را ثابت نگه دارید و آن را مرتبا تغییر ندهید.

4. ساختار URL

5. هدرها یا تیترها (Headers)

هدرها یا عنوان‌های صفحه (H1، H2، H3 و …)، هم فاکتورهای دیگری هستند که روی سئو on page سایت شما تاثیر بسیار شگرفی می‌گذارند! تا حدی که این تگ‌ها هستند که به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا محتوای صفحه را بهتر درک کنند و حتی به کاربران کمک می‌کنند تا به سرعت موضوع هر بخش از محتوا را پیدا کنند.

یک ساختار هدر مناسب، نه تنها به بهبود تجربه کاربری کمک می‌کند، بلکه به افزایش رتبه صفحه در نتایج جستجو نیز کمک می‌کند. با استفاده صحیح از هدرها، می‌توانید به موتورهای جستجو نشان دهید که کدام بخش از محتوا برای شما یا مخاطب مهم‌تر است و چه ارتباطی بین بخش‌های مختلف محتوا وجود دارد.

اگر خودتان می‌خواهید تگ های صفحات مختلف سایتتان را تعیین کنید، سعی کنید حتما به نکات زیر توجه ویژه‌ای نشان دهید:

  • از یک هدر H1 برای هر صفحه استفاده کنید.
  • از هدرهای H2 تا H6 برای ایجاد سلسله مراتب در محتوا استفاده کنید.
  • از کلمات کلیدی در هدرها استفاده کنید.

5. هدرها یا تیترها (Headers)

6. محتوای باکیفیت

همه‌ی ما می‌دانیم که هم گوگل و هم کاربران اینترنتی به دنبال محتواهایی هستند که هم ارزشمند و مفید باشند، هم به سرعت جواب آن‌ها را در اختیارشان قرار دهد. پس محتوای باکیفیت نه تنها به بهبود رتبه سایت شما در نتایج جستجو کمک می‌کند، بلکه باعث افزایش ترافیک ارگانیک، کاهش نرخ پرش و افزایش تعامل کاربران با سایت شما هم می‌شود.

فراموش نکنید که یک محتوای باکیفیت، محتوایی است که به طور کامل به سوالات کاربران پاسخ دهد، اطلاعات دقیق و به روزی به آن‌ها ارائه دهد، به راحتی قابل درک باشد و برای مخاطب هدف جذاب باشد. البته که این محتوا باید باکیفیت و منحصر به فرد هم و به قولی، یک محتوای سئو شده باشد!

6. محتوای باکیفیت

7. تصاویر

این روزها، انقدر که ویژگی‌های بصری مثل تصاویر و ویدیوها از نظر کاربران جذابیت پیدا کرده است، متن و محتوای معمولی نیاز کاربران را برآورده نمی‌کند. چرا که تصاویر به عنوان یک عنصر بصری، به کاربران کمک می‌کنند تا مطالب را بهتر درک کنند و مدت زمان بیشتری را در سایت شما سپری کنند.

در نتیجه، استفاده از تصاویر، ان هم تصاویر مرتبط، با کیفیت و کم حجمی که فورا در صفحه لود می‌شوند، کیفیت سئو on page شما را تا حد بسیار زیادی افزایش می‌دهد.

8. لینک‌های داخلی

لینک‌های داخلی، پیوندهایی هستند که صفحات مختلف یک وبسایت را به هم متصل می‌کنند. این لینک‌ها نقشی حیاتی در سئو و تجربه کاربری ایفا می‌کنند. زیرا آن ها ارتباطی قوی بین صفحات برقرار می‌کنند و به گوگل کمک می‌کنند تا ارتباط بین صفحات مختلف سایت را بهتر درک کند.

اگر می‌خواهید لینک سازی صفحات داخلی سایتتان را برقرار کنید، سعی کنید به نکات زیر توجه کنید:

  • لینک‌هایی که ایجاد می‌کنید باید به محتوای مرتبط اشاره داشته باشند.
  • سعی کنید از متن لنگر توصیفی و مرتبط با محتوای صفحه مقصد استفاده کنید.
  • لینک‌ها را به صورت یکنواخت در صفحات مختلف سایت توزیع کنید.
  • به صفحات مهم سایتتان (صفحه اصلی، صفحات محصول یا خدمات) لینک‌های بیشتری بدهید.

لینک‌های داخلی

9. سرعت بارگذاری صفحه

هرچقدر سرعت بارگذاری صفحات سایت شما بالاتر باشد، رتبه سایتتان در گوگل بهتر می‌شود. پس اگر این فاکتور هم به عنوان یکی از فاکتورهای مهم سئو on page در نظر بگیریم، می‌توانیم با اهمیت قائل شدن برای آن، سر و سامانی اساسی به رتبه‌ی کلمات کلیدیمان در گوگل بدهیم.

جمع بندی نهایی

سئو on page نه تنها به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا محتوای شما را بهتر درک کنند، بلکه به بهبود تجربه کاربری نیز کمک شایانی می‌کند. با استفاده از تکنیک‌های سئو on page، می‌توانید محتوایی تولید کنید که برای کاربران جذاب و مفید باشد و به آن‌ها کمک کند تا به راحتی اطلاعات مورد نظر خود را پیدا کنند.

از این رو، سئو on page نه تنها یک ابزار برای بهبود رتبه سایت شما در نتایج جستجو است، بلکه یک سرمایه‌گذاری بلندمدت برای موفقیت کسب و کار شما است.

سوالات متداول درباره سئو on page

تفاوت بین سئو on page و off page چیست؟

سئو on page به اقداماتی گفته می‌شود که روی خود صفحه وب انجام می‌شود، در حالی که سئو off page به فعالیت‌هایی اشاره دارد که خارج از صفحه وب انجام می‌شود. مثلا ساخت بک لینک، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و بازاریابی محتوا.

چه نوع محتوایی برای سئو on page مناسب است؟

محتوای مناسب برای سئو on page، محتوایی است که باکیفیت، منحصر به فرد، مرتبط با کلمات کلیدی و مفید برای کاربران باشد. همچنین، طول محتوا باید به اندازه‌ای باشد که به طور کامل به موضوع پرداخته شود.

تصویر تیم تحریریه پرش مارکتینگ
تیم تحریریه پرش مارکتینگ

تیم تحریریه سایت پرش مارکتینگ، تیمی متشکل از نویسندگانی خبره در حوزه های سئو، طراحی سایت و مارکتینگ است که جدیدترین و تخصصی‌ترین مطالب را برای بهبود رتبه سایت، جذب مشتری و پیشرفت کسب‌وکار شما تهیه می‌کند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

عناوین این محتوا
درخواست مشاوره (رایگان)

جهت دریافت مشاوره رایگان با شماره زیر تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *